Thema familie

Het eerste thema dit schooljaar is: Familie.

Ieder kind heeft familie. De kinderen leren verschillende familieleden, zoals vader, moeder, broer, zus, opa, oma, ooms, tantes, neven en nichten. Bij ieder kind ziet de samenstelling van het gezin en de familie er weer een beetje anders uit en elk gezin heeft zo zijn eigen gewoontes, regels en dagelijkse routines. Jonge kinderen zijn vooral bezig met hun familie dichtbij. Wie woont er bij mij thuis? Bij wie ga ik logeren? Oudere kinderen ontdekken dat hun gezin deel uitmaakt van een grotere familie en hoe die familie is ontstaan. Ook papa en mama hebben een vader en moeder (gehad) en opa en oma zijn vroeger ook kind geweest.

 

De kinderen leren veel nieuwe woorden, ze zijn bezig met de begrippen lang-kort, oud en jong, ze leren goed kijken naar zichzelf en verven dat. We spelen in de hoeken met logeerspullen en bouwen een bank waar je echt op kunt zitten. We praten over verjaardagen en over het verjaardagsfeest, de taart en hoeveel kaarsjes er op moeten. We lezen elke dag een prentenboek. We leren de letter m van mama en de letter p van papa. Met Engels zingen we het lied van Daddy finger en we tellen tot 10. Het thema loopt tot 28 september. Daarna begint de Kinderboekenweek.