KInderboekenweek

Vanochtend is de kinderboekenweek officieel geopend. De kleuters werken al een week over boeken en alles wat daarmee te maken heeft. De huishoeken zijn omgetoverd tot bibliotheken. De kinderen kunnen daar met hun pop boeken lezen en voorlezen. Er is een heuse bibliothecaresse die de boeken langs de scanner (blieper) haalt. Er zijn nep pasjes en er wordt getelefoneerd en geschreven.

Op de weektaken van groep 2 staan 6 werkjes die tezamen een opa- of papa boek vormen. Volgende week donderdag, als de kinderboekenweek sluit, zullen de kinderen na schooltijd hun boek voorlezen. De kinderen van groep 1 maken ook een boek, maar met minder bladzijden. Deze donderdag mogen de kinderen ook als opa of oma verkleed op school komen.

Elke dag is er een extra activiteit. De kinderen zien een voorstelling van Olifant en de tijdmachine en de leerlingen van groep 3 en 4 komen de kleuters voorlezen. Ook huldigen we de voorleeskampioen van “Het Hoge”.

Woensdag gaan de kleuters het natuurpad lopen op landgoed Hackfort.

Vrijdag is een studiedag en zijn de kinderen vrij. Daarna hebben we een weekje herfstvakantie!