recept courgettesoep

Zoals beloofd hieronder het recept van de heerlijke courgettesoep

Ingrediënten

Courgettesoep

  • 2  courgettes
  • 5 tenen knoflook
  • olijfolie om in te bakken
  • olijfolie extra vergine
  • 2  uien
  • 1  bloemkool
  • 2  aardappels
  • 2 l water
  • 2 a 3 runderbouillonblokjes

 

Courgettes roosteren

  • Verwarm de oven voor op 220 °C.
  • Halveer de courgettes in de lengte. Leg de courgette helften op een met
    bakpapier beklede bakplaat.
  • Maak de teentjes knoflook los en verdeel over de bakplaat.
  • Besprenkel met een beetje olijfolie en bestrooi met een beetje zout.
  • Schuif de bakplaat in de oven en bak in circa 15 minuten lichtbruin.

Courgettesoep

  • Pel en snijd de uien in grove stukken
  • Verhit een scheutje olie in een (soep)pan en fruit de ui in circa 2 minuten glazig.
  • Snijd de bloemkool in roosjes.
  • Snijd de aardappels in grove stukken.
  • Voeg de bloemkoolroosjes, aardappels, het water en de bouillonblokjes toe aan
    de bouillon en breng het geheel aan de kook. Laat circa 5 minuten koken.
  • Voeg de geroosterde courgettes toe en laat nog circa 5 minuten koken.
  • Verwijder de velletjes van de knoflook en voeg de knoflook toe.
  • Pureer de soep met een staafmixer glad.