Afsluiting Kinderboekenweek 2016

Na ruim een week te hebben gewerkt aan het thema “Voor altijd jong’, hebben we vandaag met elkaar het thema afgesloten. Er zijn veel verschillende activiteiten aan bod gekomen deze week. Zo hebben er opa’s en oma’s voorgelezen. Zijn er kinderen bij opa’s en oma’s op bezoek geweest. Zijn er kinderen die interviews hebben afgenomen bij hun opa of oma. Hebben kinderen filmpjes gemaakt over hoe het leven er over 100 jaar uit zal zien, zijn er kinderen geweest die juist terug in de tijd zijn gegaan en hebben geleerd hoe het vroeger in de tijd van opa en oma er aan toe ging op school.

sam_0098 sam_0100

Er zijn groepen in de weer geweest om er voor altijd jong uit te blijven zien. 

voor-altijd-jong

Hebben kinderen leesbrillen gemaakt, die ze op hadden bij de afsluiting.  

sam_0091

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Hebben we veel met elkaar gelezen. Kinderen uit groep 3 en 4 hebben voorgelezen aan groep 1 en 2.

img_5644     sam_9344

sam_9345     img_5647

En ook dit jaar hebben we weer een voorleeskampioen gekozen. Afgelopen 2 weken hebben kinderen uit groep 7 en 8 om de beurt voorgelezen in de groepen 3 en 4. Daar kwamen 4 finalisten uit. Amber Hulleman, Sophie Legtenberg, Amber Wesselink en Maud Menkveld.

sam_0086   sam_9378

Uit de 4 finalisten werd Amber Wesselink de voorleeskampioen 2016. Gefeliciteerd Amber!