Welkom Stijn

Deze week wordt Stijn Mager 4 jaar. Hij komt vanaf dinsdag in de blauwe vliegergroep.

Van harte welkom Stijn, we wensen je een fijne tijd toe op onze school!!!

We werken nu over Sinterklaas. Dit jaar volgen we het Sinterklaasjournaal. Elke ochtend kijken we samen wat er is gebeurd in het Pietenhuis. Wat een toestand met de cadeautjes, we hopen dat alles goed komt. A.s. vrijdag bakken de kinderen een appeltaart voor de Sint, want de Bakpiet vergist zich telkens met het recept. Dan heeft Sint op zijn verjaardag tenminste een lekkere taart. Sinterklaas komt op maandag 5 december op bezoek. Alle kinderen hebben al een een prachtige hoed gemaakt. Groep 1 knutselt een stoomboot en groep 2 een huis met Piet op het dak. Alle kinderen hebben Sinterklaas op het paard geverfd. Groep 2 heeft nog een moeilijk Pietjes telwerkblad gemaakt. Ze maken, samen met een maatje, gekleurd brooddeeg voor een mooie letter. Groep 1 heeft cadeautjes uitgeknipt en op de zak geplakt. Natuurlijk rijmen we heel veel, we doen taalspelletjes met Sinterklaaswoorden en we oefenen plattegronden lezen door cadeautjes te verstoppen en dan de plek te markeren op de getekende plattegrond van de klas. Wie vindt het pakje?

Deze week mogen we nog paardrijden op echte zadels en we gaan ons Pietengymdiploma halen.

Wat een leuk feest is het toch!!!