BeweegWijs en LeefWijs

 Wij vinden het belangrijk dat alle kinderen veel én met plezier kunnen spelen en bewegen. Daarom werken we op Het Hoge met BeweegWijs. Hiermee bieden wij de kinderen een gestructureerde en op ontwikkeling gerichte speelomgeving, met uitdagend en afwisselend speelmateriaal en begeleiding.

Hoe werkt BeweegWijs?
Ons schoolplein is verdeeld in zones, die zijn aangegeven met verschillende kleuren.

De in de kleurenzones aangeboden activiteiten en materialen wisselen regelmatig. Kinderen kiezen zelf in welk vak ze willen spelen of dat zij vrij buiten de vakken willen spelen. Kinderen uit groep 7 en 8 begeleiden het spelen. Zij zijn hiervoor opgeleid tot juniorcoach. Eén keer per week is er een medewerker van BeweegWijs op school om de juniorcoaches tips en adviezen te geven en om de kinderen nieuwe spelen te leren. BeweegWijs is ook aanwezig tijdens de TussenSchoolse Opvang.

Met de inzet van BeweegWijs bewegen kinderen meer en zijn er bovendien nauwelijks nog botsingen tussen kinderen (letterlijk, maar vooral óók figuurlijk).
 
In de klassen besteden we ook aandacht aan LeefWijs: gezond eten en leven. Elke woensdag nemen de kinderen bovendien een gezond tussendoortje mee. Smaaklessen zijn een onderdeel van ons programma. Kinderen uit de groepen 1 t/m 4 verzorgen onze eigen moestuin. In de keuken bereiden zij vervolgens met de oogst heerlijke en gezonde gerechten.